Het beste fitness materiaal om thuis te trainen rond de 100 euro

Er zijn tegenwoordig zoveel verschillende fitnessapparaten en materialen op de markt, het is voor de beginner moeilijk in te schatten wat nu het meest geschikte en effectieve fitness gereedschap is. We hebben deze gids samen gesteld zodat jij in één klap kunt kiezen wat het beste fitness materiaal is om thuis te trainen. En dat met slechts een investering van rond de 100 euro.

Ons doel voor een goede thuis workout is om met de mogelijkheden die je in en om je huis hebt een zo efficiënt en effectief mogelijke workout neer te zetten.

Met onze cliënten focussen we ons op functionele oefeningen in een zo groot mogelijke diversiteit van bewegingspatronen. We maken graag gebruik van je eigen lichaamsgewicht, vrije gewichten en banden. We ontwerpen kracht en conditie trainingen en werken daarnaast aan flexibiliteit en rompstabiliteit. Welk gereedschap hebben we hiervoor nodig?

Met onderstaande spullen in huis heb je geen excuses meer om er geen training uit te knallen!

 


In het kort

Dit zijn de tien essentials, het beste fitness materiaal om thuis te trainen

 1. Fitness bal. Prijs:   vanaf € 10
 1. Fitness mat. Prijs:   vanaf € 10
 1. Resistance bands. Prijs:   vanaf € 5 per stuk
 1. Suspension trainer (TRX). Prijs:   vanaf € 30
 1. Mini bands. Prijs:   vanaf € 5
 1. Dumbbells. Prijs:   vanaf € 15 per set
 1. Springtouw. Prijs:   vanaf € 10
 1. Foam roller. Prijs:   vanaf € 15
 1. Gliding discs. Prijs:   vanaf € 15
 1. Kettle bell. Prijs:   vanaf € 20 per stuk

Alles bij elkaar tikt dit net boven de € 100 aan.


Top 10 beste fitness materiaal om thuis te trainen

 1.       Fitness bal

De fitness bal (ook wel Swiss ball of gym bal genoemd) is essentieel in elke (home) gym. Het staat bekend om buikspieroefeningen op te doen, maar is perfect geschikt om het totale lichaam mee te trainen.

Gebruik de bal als een bank om op te zitten of om op te leunen, dit zorgt voor een instabiele dimensie. De spieren in je lichaam moeten met de fitness bal harder werken om de stabiliteit te behouden. Zo zorgt het voor een effectieve training en een goede fundamentele basis. Wanneer je stabiliserende spieren niet sterk genoeg zijn, ben je veel gevoeliger voor blessures.

Check hieronder welke grootte je het best kunt kiezen. Over het algemeen is de 65 cm diameter prima.

Prijs:   vanaf € 10

 1.       Fitness mat

Het is geen gereedschap om een oefening mee te doen, maar wel essentieel om in huis te hebben. Gebruik het als ondersteuning bij rek- of buikspieroefeningen of voor een heerlijke yoga sessie. Met een goede mat kun je je workout ook naar buiten verplaatsen, waardoor je bijvoorbeeld planks en buikspieroefeningen op een harde ondergrond kunt doen. Toch een stuk comfortabeler op zo’n mat.

Prijs:   vanaf € 10

 1.       Resistance bands

Wij zo’n groot fan van resistance bands, oftewel weerstandsbanden. Deze elastische banden zijn voordelig, duurzaam, makkelijk mee te nemen en er zijn eindeloos veel oefeningen mee te doen. Super zowel voor beginners als gevorderden en voor mensen die terugkomen van een blessure. Scoor een lichte, medium en een zware weerstandsband. En zorg ook dat je een deuranker hebt. Die wordt vaak bij een TRX meegeleverd, zie onder.

Prijs:   vanaf € 5 per stuk

 1.       Suspension trainer (TRX)

De suspension trainer (voordeligere versie van de originele TRX trainer) is een perfecte toevoeging aan je thuis training arsenaal. TRX gebruikt de zwaartekracht en je eigen lichaamsgewicht als weerstand waarmee je een full-body workout kunt neerzetten zo zwaar als je wilt. Er zijn meer dan 100 oefeningen mogelijk, dus je hoeft er niet snel uitgekeken op te raken.

Het is eenvoudig op te zetten, het enige dat je nodig hebt, is een deur anker en een stevige deur of een ander ankerpunt.

Prijs:   vanaf € 30

 1.       Mini bands

Goed voor de activatie van je heupen: glutes, hams, hip flexors. Je kunt hem ook gebruiken tijdens het zittend werken voor een computer. We zitten allemaal natuurlijk veel te veel. Doe wat lateral walks of monster walks en je heupen worden wel wakker.

Prijs:   vanaf € 5

 1.       Dumbbells.

Dumbbells zijn wat prijziger, maar verdienen zich snel genoeg terug. Met dumbbells kun je zo’n beetje elke oefening uitvoeren, zo zwaar als je wilt. Afhankelijk van je niveau kun je starten met 2 of 3 sets dumbbells van bijvoorbeeld 3, 5 en 7,5 KG.

Prijs:   vanaf € 15 per set

 1.       Springtouw

Het springtouw is perfect voor het trainen van uithoudingsvermogen, behendigheid, coördinatie en explosiviteit. Veel effectiever dan bijvoorbeeld joggen. Een killer cardio workout die je overal kunt doen.

Is het lang geleden dat je touwtje hebt gesprongen? Dat zal even wennen zijn. Het is moeilijker dan het lijkt, maar oefening baart kunst. Voor beginners raden we een simpel goedkoop touw aan. Ga daar eerst lekker mee aan de slag. Later kun je kijken naar een speedrope.

Start met interval training; een minuut touwspringen en een minuut rust, weer een minuut springen, minuut rust, en zo door.

Prijs:   vanaf € 10

 1.       Foam roller

De foam roller is een geweldig hulpmiddel voor het herstel van je spieren. We gebruiken het voor verschillende zelf massage oefeningen en voor stabiliserende romptraining. Rol over je zere spieren en zet 30 seconden druk op je knelpunten. Wanneer je de druk loslaat, zullen de spieren en zenuwen ontspannen en het bloed beter stromen. We raden de foamroller aan ter ondersteuning van je workout.

Prijs:   vanaf € 15

 1.       Gliding discs

Gliding discs, of glij-schijven, is ook typisch iets dat een stuk moeilijker is dan het eruit ziet. Je plaatst de schijven onder je handen of voeten voor oefeningen zoals mountain climbers, lunges of plank-to-pikes. Heel goed voor de stabiliserende spieren in je romp. Mogelijkheden genoeg!

Prijs:   vanaf € 15

 1.   Kettle bell

Als je al wat verder bent in je training, mag een kettle bell niet ontbreken. Kettle bells zijn bij uitstek geschikt voor het trainen van veel spieren tegelijk. Doordat je veel spieren tegelijkertijd aanspreekt, train je ook uithoudingsvermogen en verbrand je meer calorieën. Super efficiënt.

Kies voor een van 12 KG en 16 KG.

Prijs:   vanaf € 20 per stuk

Dat zijn ze, de tien toppers, het beste fitness materiaal om thuis te trainen!

Verder heb je de belangrijkste zaken reeds in huis. Je eigen lichaamsgewicht, een stoel om op te leunen of een trap voor step-ups of incline of decline oefeningen.

Motivatie om thuis te trainen

Zelf thuis trainen is niet voor iedereen weg gelegd. Sommige mensen kopen enthousiast al het materiaal en gebruiken het na één keer al niet meer. Kijk wat voor jou de beste motivator is: een online workout volgen, een groepstraining of wellicht 1op1 met een personal training.

Met een beetje motivatie en de juiste planning kom je een heel eind. Zelfs al is het maar een workout van een kwartier of een Tabata set van 6 minuten, deze tijd heb je dan toch sterk en efficiënt geïnvesteerd in je eigen vitaliteit!

Zet hem op! 

 

Heb je nog vragen, gedachten, of feedback voor ons? Wat is jouw favoriete trainingsmateriaal?Laat gerust hieronder je bericht achter!

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *