VALEO GEEFT SPELERS VAN FEYENOORD BASKETBALL EEN MASTERCLASS IN SPORTS NUTRITION

, ,

De spelers van Zeeuw&Zeeuw Feyenoord hebben deze week een masterclass in Sports Nutrition ontvangen van Valeo Lab. In het Topsportcentrum leerde het team meer over de waarde van gezonde voeding in relatie tot topsport. Hayo Venema is met zijn achtergrond als orthomoleculair therapeut een expert op het gebied van voedingsprogramma’s voor topsporters.

Hayo Venema over zijn programma Pro Nutrition for Peak Performance dat hij speciaal voor onze spelers heeft ontwikkeld: “Voeding is niet alleen brandstof; voeding voorziet ons lichaam van informatie. De juiste informatie helpt om hormonen te balanceren, om ontstekingen tegen te gaan, voor groei en ontwikkeling van cellen, voor herstel en reparatie, om het brein van energie te voorzien en scherp te houden en zeker ook om een voorsprong te behalen op de tegenstanders. Ik heb het voedingspatroon van de spelers geanalyseerd en gezien dat er genoeg ruimte is voor verbetering.”

Het belang van de juiste voeding voor optimale prestaties

“De juiste voeding activeert de juiste genen. We hebben exact dezelfde genen als onze voorouders 100.000 jaar geleden, maar wat sterk veranderd is, is onze omgeving.”, zegt Hayo Venema. “Ik heb de spelers meegenomen in het belang van traditioneel eten: echt natuurlijk eten. Vermijd de ontstekingsbevorderende plantaardige oliën en beperk de inname van bewerkte suikers. Snelle koolhydraten zijn niet slecht, ze zijn nodig op het juiste tijdstip. Neem ze bijvoorbeeld na een intensieve training of wedstrijd om zo snel mogelijk de spieren weer van energie te voorzien om te herstellen.”

“Uit verschillende studies is gebleken dat veel topatleten niet aan hun caloriebehoefte komen . Ze eten te weinig om optimaal te kunnen herstellen in een zo klein mogelijk tijdsvenster.  Ook veel atleten hebben (net zoals een groot deel van de gehele bevolking) een tekort aan vitamine D. Zeker in de koude maanden. Met de juiste supplementen is snel veel winst te boeken. Natuurlijk is het belangrijk in de meer intensieve fasen van het seizoen, zoals de afgelopen bekerweek en de komende play offs, maar juist ook buiten het wedstrijdseizoen is er heel veel winst te behalen.”

Wake-up call

Armand Salomon, technisch directeur, voegt toe:  “Het belang van goede voeding gaat vanaf aankomend seizoen een blijvende plek krijgen in het trainings- en ontwikkelprogramma van spelers. Het is van groot belang, dat een speler het optimale uit zijn lichaam weet te halen. Ik ging er van uit dat professionals wel weten hoe zij het beste voor zichzelf moeten zorgen: wat zij zouden moeten eten, drinken en hoe zij het beste kunnen herstellen. De masterclass toonde aan, dat dit zeker niet bij iedereen het geval is. Het was in bepaalde opzichten echt een wake-up call”.

Check het nieuwsbericht op: https://www.feyenoordbasketball.nl/2021/05/06/valeo-lifestyle-geeft-spelers-van-feyenoord-basketball-een-masterclass-in-sports-nutrition/

FMast

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *